Bonenkoffie voor elke sportvereniging…

… en altijd een vaste prijs per kopje

Prijsverhoging JDE Peet’s

Clubkoffie samen met hesselink koffie

Net als andere levensmiddelenproducenten zegt JDE Peet's niet aan een prijsverhoging te ontkomen. Wel claimt de koffiebrander dat deze neerkomt op minder dan één cent per kopje.

Toename van de kosten

“We hebben prijsverhogingen van gemiddeld minder dan 1 cent per kopje doorgevoerd”, aldus een woordvoerder van Jacobs Douwe Egberts Peet’s, zoals het bedrijf voluit heet. Het bedrijf stelt dat het geconfronteerd wordt met een buitengewoon grote toename van de kosten.

Schaarste en oorlog

Door de ongebruikelijke bewegingen in de wereldeconomie is er sprake van schaarste en sterke prijsstijgingen. Deze zijn het gevolg van de coronapandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dat werkt o.m. door in de prijzen voor grondstoffen, energie en verpakkingen.

JDE Peet’s zegt dankzij efficiëntie en het doorberekenen van een deel van de gestegen kosten, de winst op peil te hebben kunnen houden.

Bron: Nu.nl

Delen:

Meer berichten

Koffie-zonder-koffie?

“Koffie groeit in tropische gebieden. Elke uitbreiding van de productie gaat ten koste van de regenwouden. Dat moeten we niet willen”, vindt koffieliefhebber David Klingen.

Veel sportclubs worden door sluiting bedreigd vanwege de hoge energielasten.

Sportclubs worden door sluiting bedreigd

Sportclubs worden door sluiting bedreigd Er is zwaar winterweer op komst voor sportverenigingen, zwembaden en sporthallen. Sportclubs worden door sluiting bedreigd door de extreem hoge

Heb je een vraag of opmerking? Verstuur ons een bericht.