Bonenkoffie voor elke sportvereniging…

… en altijd een vaste prijs per kopje

Russen halen koffie nu bij Stars Coffee

22 augustus 2022

Starbucks vervanger Stars Coffee, opent zijn deuren in Moskou. Starbucks vertrok dit jaar uit Rusland na de invasie van het land in Oekraïne.

Stars Coffee

In maart sloot Starbucks, na de invasie in Oekraïne, alle130 filialen in Rusland. Deze stonden leeg en de bijna 2.000 personeelsleden zaten al een tijdje zonder werk. Maar sinds 18 augustus kunnen Moskovieten weer een kopje koffie gaan drinken, maar nu bij Stars Coffee.

In maart sloot Starbucks, na de invasie in Oekraïne, alle130 filialen in Rusland. Deze stonden leeg en de bijna 2.000 personeelsleden zaten zonder werk. Maar sinds 18 augustus kunnen Moskovieten weer een kopje koffie gaan drinken, maar nu bij Stars Coffee.

Enkele weken geleden nam de Russische rapper Timoer Joenosov, beter bekend als Timati, de keten over. Hij kwam bij de opening in hoogsteigen persoon van een koffie nippen en zag dat het goed was. “We hebben een product dat de concurrentie kan aangaan.”

Zoek de verschillen

Niet alleen de naam, maar ook de logo’s van Starbucks en Stars Coffee lijken opvallend sterk op elkaar. Net als bij Starbucks is het logo van Stars Coffee cirkelvormig. Met sterretjes in de rand en in het midden een vrouw.

Starbucks geeft geen commentaar. Het bedrijf verwijst naar een verklaring die eerder is uitgegeven. Hierin staat dat het bedrijf niet langer een vertegenwoordiger had in de Russische markt.

Een concurrerend product

Volgens Timati verliep de zoektocht naar nieuwe leveranciers zonder problemen. Stars Coffee importeert bonen uit Latijns-Amerika en Afrika. Andere producten komen uit Rusland zelf. “Wij hebben nu goede branders en een concurrerend product.” Andere producten komen uit Rusland zelf.

Al op 12 juni jl. opende de eerste vestiging de deuren in Moskou. De nieuwe naam van de keten is “Vkoesno & Totsjka.” Dat betekent zoveel als ‘Lekker, punt uit’).

McDonald’s-vestigingen

Het is niet de eerste Russische overname van een westerse keten die na de invasie in Oekraïne weggetrokken is. Zakenman Alexander Govor nam al alle 825 voormalige McDonald’s-vestigingen in Rusland over.

Bron: VRT/NWS

Delen:

Meer berichten

Koffie-zonder-koffie?

“Koffie groeit in tropische gebieden. Elke uitbreiding van de productie gaat ten koste van de regenwouden. Dat moeten we niet willen”, vindt koffieliefhebber David Klingen.

Veel sportclubs worden door sluiting bedreigd vanwege de hoge energielasten.

Sportclubs worden door sluiting bedreigd

Sportclubs worden door sluiting bedreigd Er is zwaar winterweer op komst voor sportverenigingen, zwembaden en sporthallen. Sportclubs worden door sluiting bedreigd door de extreem hoge

Heb je een vraag of opmerking? Verstuur ons een bericht.