Bonenkoffie voor elke sportvereniging…

… en altijd een vaste prijs per kopje

Sportclubs worden door sluiting bedreigd

Veel sportclubs worden door sluiting bedreigd vanwege de hoge energielasten.

Sportclubs worden door sluiting bedreigd

Er is zwaar winterweer op komst voor sportverenigingen, zwembaden en sporthallen. Sportclubs worden door sluiting bedreigd door de extreem hoge energielasten. Het kabinet moet daarom snel met geld over de brug komen. In de tussentijd moeten gemeenten alles uit de kast halen om de deuren van sportclubs en accommodaties, zo goed en zo kwaad als het gaat, open te houden. Intussen kunnen clubs proberen om kosten fors te reduceren door in te stappen in een collectief zoals Clubbier of Clubkoffie.

Appèl op gemeenten

Sportkoepel NOC*NSF doet een dringend appèl op gemeenten om voor de korte termijn de deuren van de sportclubs open te houden. “Bijvoorbeeld door een noodfonds in het leven te roepen.” Dit zegt algemeen directeur Marc van den Tweel van de sportkoepel. “De nood is soms zo hoog dat clubs niet kunnen wachten op de steun waar het kabinet nu nog over praat.”

Toegankelijkheid van sport in gevaar

Op 30 september verstuurde NOC*NSF een brandbrief aan sportminister Conny Helder. Hierin uit Van den Tweel zijn ‘grote zorgen’. “Sportclubs doen er alles aan om overeind te blijven voor de leden. Maar ik zie met lede ogen aan dat de extreme energielasten sportclubs nu dwingen om de contributie te verhogen. “Hierdoor komen zaken zoals de toegankelijkheid van de sport in gevaar”, zo staat in zijn brief.

Duivels dilemma

“Gemeenten zijn positief over de wens van het kabinet om snel met steun te komen”, zegt André de Jeu. Hij is directeur van Vereniging Sport en Gemeenten. “Maar de druk is hoog en we hebben niet veel tijd meer.” Volgens De Jeu is het ondenkbaar dat gemeenten dit probleem zelf oplossen. “Die hebben al veel andere zorgen zoals de opvang van asielzoekers en de jeugdzorg. “De dreigende sluiting van sportclubs stelt gemeenten dus voor een duivels dilemma.”

Bron: De Telegraaf

Delen:

Meer berichten

Koffie-zonder-koffie?

“Koffie groeit in tropische gebieden. Elke uitbreiding van de productie gaat ten koste van de regenwouden. Dat moeten we niet willen”, vindt koffieliefhebber David Klingen.

Heb je een vraag of opmerking? Verstuur ons een bericht.